E plin de haine

Incotro mergi, oriunde intorci privirea, in magazine, in reviste, pe net, e plin de haine: rochite, bluzite, sacouri, fustite, pantaloni, topuri, jachete….care mai de care mai colorate, simple sau sofisticate, moderne sau clasice.

Si totusi, exista femei de la care aud „nu gasesc nimic de cumparat”, „nu am cu ce sa ma imbrac”, „ in orasul asta nu gasesc nimic de imbracat”, etc. Nu ma exclud din aceasta categorie dar incerc sa gasesc o explicatie probabila a nemultumirii mele in ceea ce priveste shoppingul in Romania.

Oare va mai aduceti aminte, stimate doamne si domnisoare, de anii in care nu aveam nici macar un sfert din oferta actuala de pe piata? Cand ne rugam rudele, prietenii stabiliti in strainatate sa ne cumpere o bluzita, o pereche de pantofi, un ruj, o crema pe care nu speram, nici in cele mai frumoase vise, sa le gasim, candva, la noi in magazine?

Care magazine??? Pentru bucuresteni, promenada la shopping se facea la Unirea, Cocor si Bucur Obor (de alte „ Mall-uri” nu imi mai aduc aminte, sa imi fie cu iertare).

Ce stiam noi atunci de brand-uri, de trend-uri, tendinte, Fashion Week?

Nu imi aduc bine aminte de acea perioada, dar stiu un singur lucru: ca imi doream sa fiu frumoasa si moderna :). Sursa mea de inspiratie erau filmele pe care le vedeam la video, revistele de moda vechi de cativa ani pe care le mai gaseam uneori la chioscurile de ziare sau videoclipurile pe care le procuram tot de la cei care se intorceau acasa din calatoriile lor.

Ahhh…ce imi doream si eu sa ajung „afara”!

Nu pot sa uit privirea tatalui meu cand am distrus prima pereche de blugi adusi din strainatate pentru ca vazusem intr-un videoclip ca se poarta blugii rupti si inscriptionati.

Acum exista zeci, daca nu sute de firme care comercializeaza in magazinele lor astfel de modele de blugi, dar …..tot nu suntem multumite.

Nu vreau sa cad in nostalgia vremurilor trecute sau sa compar in vreun fel timpurile.

Nu regret acele vremuri, nu imi doresc sa dau timpul inapoi, dar vreau sa deschid ochii si sa realizez ca acum am posibilitatea sa fiu frumoasa si moderna, chiar daca nu traiesc „afara”.

Deci, unde e nemultumirea? Chiar nu avem cu ce sa ne imbracam? Chiar nu reusim sa gasim ceva care sa ne multumeasca si sa ne faca sa zambim?

Moda a evoluat de a lungul vremurilor, designerii au lansat stiluri si colectii pentru toate categoriile de consumatori, retail-erii au „adaptat” pentru clientii lor, toate sau aproape toate tendintele in materie de moda.

Nu exista luna in care sa nu se mai deschida cate un magazin, un Mall, un butic…de haine. Avem posibilitatea sa achizitionam online, sa ne inspiram din reviste de profil, sa intram pe blogurile de moda sau pe site-urile dedicate femeilor si sa cerem sfatul specialistilor, sa citim carti dedicate stilului personal.

Dar….e mai usor sa ne plangem…”ca nu gasesc, fata, nimic in orasul asta!!” icon smile E plin de haine

Indraznesc sa spun: „ba gasesti, fata, important e sa stii ce cauti, sa stii ce se potriveste conformatiei tale, sa te informezi despre brandul pe care vrei sa il cumperi, sa iti definesti stilul personal si…… sa zambesti!”

Va invit cu drag sa cititi articolul Irinei Markovits, editor al blogului StyleDiary.ro, consultant de imagine si stil, jurnalist de moda, despre etapele stilului nostru si despre transformarea acestuia in functie de circumstantele si momentele care ne-au marcat existenta, de starile emotionale, de trecut si prezent.

E plin de haine, fetelor, bani sa avem!!!

share save 171 16 E plin de haine

8 Raspunsuri la “E plin de haine”

  • adriana Spune:

    eu cred ca suntem in plin paradox al abundentei si in cazul hainelor, la fel ca in cazul informatiei. uite, ma dau pe mine ca exemplu, pentru ca mi-am descoperit de curand un cusur: am iesit sa-mi cumpar ceva; am intrat prima data in magazinul in care am crezut ca e cel mai probabil sa gasesc acel produs. si l-am gasit :-) doar ca nu l-am cumparat. au urmat probe si rasprobe in alte cateva magazine pe motiv ca e posibil sa descopar ceva mai fain. la final obosita m-am intors in primul magazin de unde mi-am cumparat produsul dorit. so, indeed, e atat de eficient sa stii foarte clar ce vrei atunci cand mergi la shopping. iar daca mai ai si incredere in instintul tau atunci se numeste ca esti un caz fericit :-)

  • dressaddict Spune:

    Intr-adevar, tin si eu minte pe la jumatatea anilor ’90 ca reuseam sa imi cumpar cate ceva din afara tarii si toata lumea din metrou se holba la articolul respectiv, in general erau pantofi si topuri. Acum sunt atatea magazine ca nici nu ai timp sa mergi sa vezi oferta tuturor. Ce mi se pare mie, totusi, un minus, e ca daca vrei cu adevarat ceva deosebit, trebuie sa platesti, de cele mai multe ori, un pret nejustificat de mare. Dar poate criza va mai tempera putin lucrurile si in sensul asta.

  • carmen Spune:

    Va multumesc pentru comentarii, sunt de acord cu voi. Adriana, am patit-o si eu de mai multe ori….am gasit ceva, daram sperat la “mai bine”:) si am pierdut ore bune prin alte magazine, ca apoi sa ma intorc tot la “prima iubire”:)
    Dressaddict, preturile unor produse de calitate pe care le mai gasim uneori in magazinele romanesti sunt de cele mai multe ori nejustificate, explicatia ar fi, cred, ca, desi avem o oferta variata, produsele de calitate sunt rare si nu au concurenta:(…dar..sa speram la mai bine:)

  • siginutz Spune:

    hehe! asa e, cred ca din cauza ca sunt prea multe. acelasi lucru se intampla si cu dulapul personal… nu stim, de multe ori, cu ce sa ne imbracam, fiindca avem de unde alege. ca daca n-am avea, tare repede ne-am hotara :) plus ca tre sa stii ce vrei, ca sa stii ce sa cauti, nu ca ¨ma duc si oi vedea eu¨

  • carmen Spune:

    asa facem toate cele indragostite de “fashion” si hainute colorate, fara de care “nu putem trai”:). Pe mine ma ajuta foarte mult blogurile de moda de afara, http://www.polyvore.com, http://www.style.com, etc. Inainte de a merge la cumparaturi, imi fact temele si incerc sa imi cumpar exact ceea ce am nevoie sa imi completez garderoba:. Mai cumpar si “prostii”, dar nu atat de multe precum faceam in anii trecuti! Multumesc pentru comentariu:) O zi frumoasa!

  • Corina Georgescu Spune:

    Sinceră să fiu, eu chiar am această problemă. Abundenţa de produse mă face să renunţ înainte de a începe, doar pentru că mi-e groază la gândul ca va trebui să caut printre haine.

  • carmen Spune:

    @corina: Studiaza un pic siturile pe care ti le-am trimis si apoi, cu prima ocazie cand ne vedem, facem o sesiune de shopping impreuna:)..Iti va fi mult mai usor:) Te pup cu drag:)

  • Corina Spune:

    Si o alta Corina aici de fata ar vrea sa le studieze, dar din pacate nu merg site-urile de mai sus. Carmen,alte sugestii de incepere a “Journey in my Wardrobe”?

Lasa un raspuns