Cum ne asortam, cum le potrivim?

Nu m-am considerat vreodata stilista sau vreo priceputa cu veleitati de designer vestimentar, nu am terminat 3 scoli de moda, nu am masterul in design, dar mi-a placut intotdeauna sa ma informez si sa imi imbunatatesc cunostintele in ale modei si stilului personal.

Am fost tot timpul (cum suntem mai toate, nu-i asa?) intr-o cautare permanenta de mix-uri de tinute si stiluri, de trenduri, am incercat sa imi definesc stilul personal, un stil care sa ma reprezinte, in care sa cred, nu doar din punct de vedere vestimentar.

Cred ca armonia unei tinute depinde de mai multi factori: conformatie, culoarea tenului, inaltime, greutate, culoare parului, varsta,etc…..si in primul rand de atitudinea cu care porti acea tinuta.

mixmatch thumb1 Cum ne asortam, cum le potrivim? 

Este de asemenea important unde ne prezentam cu aceasta tinuta, ce buget avem de cheltuit pentru garderoba noastra, conditia fizica, coafura, manichiura (pedichiura, in special daca purtam sandale sau pantofi decupati, va rog)….

Nu cred in generalizare, nu cred ca ni se potriveste tuturor aceeasi pereche de pantaloni, aceelasi model de rochie, aceleasi culori, aceleasi ….

Daca iti faci un pic de timp si strabati miile de situri, bloguri, reviste de moda aflate la dispozitia ta, poti obtine o multime de sugestii, propuneri, dar si multa durere de cap (deh, uneori, ce e prea mult strica).

Este ca slalomul prin magazine, in goana dupa acea bluzita, acea rochita, acea pereche de pantofi  „unici”. Dureros, dar placut la finalul zilei, cand ajungi acasa si ai impresia ca nimeni nu mai este ca tine, ca ceea ce ai achizitionat tu e doar al tau si nu mai are nici o alta don’soara/cucoana asa frumuseti :).

Cand stim sa ne oprim? Cand stim ce ne reprezinta cel mai bine din punct de vedere vestimentar? Conteaza eticheta acelui articol?

Da si nu. Daca ne uitam un pic in presa internationala de specialitate, accentul este pus mai mult pe armonia acelei tinute si mai putin pe bradurile care o compun.Trendurile nu mai sunt atat de importante, modelele s-au schimbat, femeile nu mai sunt atat de influentate de podiumurile de moda, „we make fashion fit us now, not the other way round” spune Claudia Croft intr-un articol minunat din Times UK.

De asemenea, daca vedetele internationale pe care le admiram ne spun ca se imbraca de la Gucci, Burberry si alte braduri cunoscute si puternic mediatizate, ar trebui sa disperam ca nu ne permitem si noi astfel de creatii sau, in cazul in care ne permitem, sa cumparam exact ceea ce poarta acestea?

Dansele ne spun ce poarta pentru ca brandurile care le imbraca, le si platesc in acelasi timp pentru publicitate.

Pe noi cine ne plateste sa urlam in gura mare ce branduri avem pe noi? icon smile Cum ne asortam, cum le potrivim?

So, hai sa „copiem” cu atentie stilul vedetelor care ne fascineaza atat de mult. Hai sa nu le mai divinizam atat de mult pentru glamour-ul din jurul lor, ci sa incercam sa ne adaptam tinutele in functie de contextul social si geografic in care traim. Ati vazut cat de „normale” sunt Angelina Jolie sau Jenifer Aniston in viata de zi cu zi, cand nu se afla pe covorul rosu sau nu pozeaza pentru nu stiu ce revista?

(Nici macar ele nu stiu, in cele mai multe cazuri, ce poarta, pentru ca de acest aspect se ocupa stilisti lor, impresarii, publicistii si intreaga „armata” din jurul acestora.)

De ce ne intreseaza atat de mult cu ce brand-uri se imbraca, cu cine se mai cupleaza si mai putin in ceea ce cred, ce citesc, cat sport fac sa arata atat de bine, care sunt valorile lor?

Hai mai bine sa vedem cu ce ne imbracam maine, sa vedem ce mai citim, cum ne ingrijim mai bine parul, camuflat zilnic sub caciuli si glugi, ce crema ne protejaza mai bine tenul pe o astfel de vreme, cum platim intretinerea, cand ne apucam de sport…..off, cata treaba am! icon smile Cum ne asortam, cum le potrivim?

Inform and after perform!

share save 171 16 Cum ne asortam, cum le potrivim?

Lasa un raspuns