O altfel de poveste

Pentru ca sunt pasionata de moda si de istoria modei, pentru am incercat intodeauna sa imi construiesc tinute, nu neaparat in “trend”, dar care sa aiba o unitate, un echilibru si care sa spuna o poveste, am atras, fara voia mea, privirile celor din jur si am fost intrebata deseori cate ore imi petrec la shopping.

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, dar pasiunea pentru moda nu are nici o legatura cu shoppingul. Nu este sportul meu preferat, nu ma duc zilnic, nici macar lunar la vreo sesiune de shopping (exceptand cazurile cand ma duc sa ofer consultanta pentru altcineva).

Eu nu cumpar haine, eu spun povesti.

Am considerat intotdeauna ca o tinuta trebuie sa spuna o poveste. Poveste ta, ceea ce nu poti exprima prin cuvinte. Cineva mi-a spus odata : “Mai fata, dar tu esti un personaj!” icon smile O altfel de poveste Poate….nu stiu. icon smile O altfel de poveste

poza1 thumb O altfel de poveste

Sursa:  Hot Mess in a Wallmart Dress

poza2 thumb O altfel de poveste

Sursa:  Garance Dore

Intr-un articol mai vechi spuneam ca doamna Adina Nanu, critic de arta, autoare a peste 30 de volume de istoria artei, istoria costumului si profesor universitar, ne indemna la un curs de istoria modei si a costumului, sa ne jucam cu hainele, cu moda si culorile. „ Cu totii suntem mici creatori. In fiecare zi, cand ne imbracam,  prin felul in care ne alcatuim tinuta, constient sau inconstient, vrem sa transmitem ceva. Putem afla de la o tinuta, de la un costum, ceea ce o mie de cuvinte nu o pot spune!”

La fel si Emil Cioran spunea la un moment dat: „Hainele au creat mai multe iluzii decât religiile”. Nu vreau sa aduc aici un elogiu lui Cioran sau sa imi limitez pasiunea doar la vesminte. Pasiunea mea pentru frumos cuprinde mai multe arii: muzica, teatru, make-up, design interior, calatorii, istoria modei, femei celebre, lifestyle, imagine, fotografie, etc.

poza3 thumb O altfel de poveste

poza4 thumb O altfel de poveste

poza5 thumb O altfel de poveste

Sursa: http://easyfashion.blogspot.com

poza6 thumb O altfel de poveste

Sursa: The Sartorialist

Am fost intrebata deseori ce ma inspira sa creez tinutele pe care le port sau cele pe care le propun celor care imi solicita ajutorul: totul!

Muzica, natura, prietenii mei, cartile mele, casa mea, familia mea, saruturile barbatului iubit, locurile pe care le-am vizitat, piesele de teatru pe care le-am trait pana la lacrimi alaturi de marii nostri actori, precum Marcel Iures, Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Marius Manole, Horatiu Malaele…

Marcel Iures – Iubirea:

Exista atati oameni frumosi in jur, care ne impartasesc din cunosterea lor, din arta lor, din frumosul lor. Sunt atat de aproape de noi, dar nu ii vedem. Sau poate nu vrem sa ii vedem, pentru ca avem ochelari de cal si ne ascundem. Consumam doar ceea ce ni se ofera la TV, nu mai vrem sa descoperim, sa cautam frumosul din jurul nostru, sa ne bucuram de adevaratele valori.

La ultimul spectacol pe care l-am vazut la Opera Romana au fost vandute 900 de bilete. Era sala plina. Fascinant! Am vazut atati oameni frumosi in sala, cat nu am vazut in toate revistele pe care le-am rasfoit in ultima vreme sau in emisiunile de beauty ce ne invadeaza zilnic ecranul televizorului. Si nu erau “la moda” sau “in trend” sau “cool” sau “branduiti”… erau reali, naturali si plini de culoare icon smile O altfel de poveste .

Angela Gheorghiu – Carmen de George Bizet, aria „L’amour est un oiseaux rebelle”:

So, sa inchei intr-o nota optimista, acum ca mai prindem ceva din reducerile de sezon, e ok sa dam o fuga pe la magazine, dar nu e ok sa facem scop in sine din acest “sport” si sa ne mintim, crezand ca daca venim acasa cu vreo zece sacose plinee de hainute frumoaseee, avem stil si our job is done icon smile O altfel de poveste . Abia acum incepe the real journey. Cum le combini, cum le porti, care te reprezinta pe tine cu adevarat, nu pe domnisoara vanzatoare care ti-a spus la cabina de proba: “Vai, da ce bine va sta! Trebuie sa o luati, ca nu mai avem in stoc!” icon smile O altfel de poveste

Spune povestea ta, nu a altora!

Pentru inspiratie, inainte de a merge la o sesiune de shopping, va invit sa descoperiti www.polyvore.com, un site extrem de intresant, care m-a ajutat deseori in momentele in care nu stiam ce tinuta as mai putea compune si vroiam sa vad cum creaza si altii outfituri care sa imi spuna ceva.

So, don’t shop to much, enjoy life, enjoy music and enjoy beauty! It’s everywhere! icon smile O altfel de poveste

share save 171 16 O altfel de poveste

4 Raspunsuri la “O altfel de poveste”

  • Daiana Spune:

    cat de bine ai compus aici o poveste despre alte zeci de povesti! intr-adevar, pentru mine cel mai reprezentativ moment este atunci cand pasesc in sala plina a teatrului. aici se aduna cei mai reali oameni, carora le simti pulsul batand a drag de arta, de frumos, de trairi.

    cred ca mai sunt cateva mii sau sute de mii de femei la fel de fascinate de povesti. din pacate (sau din fericire) pe ele le gasesti doar sporadic, pe strada, si atunci te frapeaza prin simplitatea si sinceritatea cu care isi poarta povestea, oricare ar fi ea.

    p.s. nu l-am mai folosit de multisor, dar imi place looklet.com, am intrat inainte sa il mentionez aici si vad ca au adus imbunatatiri semnificative. tie cum ti se pare?

  • Ciprian Spune:

    Bravo!

  • carmen Spune:

    @Daiana, @Ciprian…m-ati facut fericita si va multumesc pt comentariile voastre:).
    Daiana, ai dreptate. Teatru in sine este una dintre cele mai frumoase povesti:). Multumesc pt sugestie:) O sa intru si eu pe acest site:). Va doresc o saptamana cat mai frumoasa:)

  • Vasile Runa Spune:

    Sunt o fata de 10 ani si pot spune ca ai mare dreptate cand spui ca moda nu inseamna shopping!

Lasa un raspuns