Acum e oficial: iubesc o femeie!

Nu m-am considerat niciodata vreo povestitoare desavarsita, cel putin nu in scris, dar gurile bune spun ca am trait ceva experiente intresante care ar trebui legate, odata, intr-o carte de povesti “nemuritoare”.

Cand mi-a lansat Cristina invitatia de a scrie o poveste de iubire, prima data m-am panicat, m-am intimidat, am revizuit iubirile trecutului, am zambit printre amintiri si mi-am zis: Doamne, eu despre ce sa scriu acum? Despre care dintre iubiri sa scriu? Caci am iubit cativa la viata mea, asa m-a invatat un domn cand eram mica: “Iubeste si tu, ma taticu, ca, zau, nu stiu ce altceva ar mai fi de facut pe lumea asta!”

P.I. Ceaikovski, W.A. Mozart, Emil Cioran, Milan Kundera, Petru Popescu, Mircea Cartarescu, Pietro Mascagni, Dan Puric, Marius Manole, Al Pacino, Jack Nicholson sunt o parte din barbatii care mi-au patruns in suflet si de care m-am indragostit iremediabil si neconditionat. Wow, am “avut” ceva domni la viata mea, da’ ma opresc aici cu dezvaluirile…sa nu spuna gura lumii ca … :).

jack nicholson thumb Acum e oficial: iubesc o femeie!

Dupa cateva zile si nopti pierdute gandindu-ma la barbatii “mei” si la cati fluturi mi-au zburat prin suflet visand la ei, am obosit si mi-am spus ca ar fi bine sa imi extind un pic orizontul, caci iubirea are mai multe valente si nu intotdeauna vine in forma masculina :).

al pacino 1 thumb Acum e oficial: iubesc o femeie!

Nu imi este rusine sa recunosc, dar uneori prefer femeile. icon smile Acum e oficial: iubesc o femeie! Ahh….si daca stau bine sa ma gandesc “am avut” ceva femei la viata mea! icon smile Acum e oficial: iubesc o femeie!

Coco Chanel, Maria Callas, Anna Netrebko, Meryl Streep, Isabel Allende sunt unele dintre doamnele sufletului meu… Le ador pentru talentul, frumusetea, daruirea si credinta lor, pentru emotiile pe care le-am simtit ori de cate ori le-am privit, ascultat, citit, imbracat… :).

coco chanel 020811 thumb Acum e oficial: iubesc o femeie!

Sursa: MyFashionLife.com

maria callas thumb Acum e oficial: iubesc o femeie!

Sursa: operachic.typepad.com

Dar pe una dintre ele o am cel mai aproape de sufletul meu. Nu mai tin minte cand am vazut-o prima data, cand s-a intamplat exact indragosteala, dar ori de cate ori ma gandesc la ea, citesc despre ea, o vad undeva…am un sentiment de liniste, de bine, de iubire, pe care nici un barbat nu mi l-a daruit vreodata.

Complexitatea unei femei nu sta in rotunjimea fundului sau lungimea picioarelor, nici in realizarile sale profesionale sau anii pe care ii petrece alaturi de unul sau mai multi barbati.

Am scris aceasta fraza acum cateva luni si m-am blocat. De atunci nu am mai scris nimic, pana azi, cand m-am gandit la ea. Si mi-a venit inspiratia. Nu o cunosc personal, cred ca as lesina daca mi-ar aparea in cale…pur si simplu o iubesc. Fara nici un “dar”, fara nici un “pentru ca”, fara nici un “de ce”… inchid ochii, pun mana pe inima si o simt.

“De ce îi este omului de astăzi foame? De iubire şi de sens” spunea Nicolae Steinhardt in Jurnalul Fericirii.

Iubirea adevarata nu pune conditii. Iubirea sincera, fara judecati de valoare, fara asteptari desarte, fara mandrii si orgolii secatoare de energie iti da lumina si te elibereaza. Si abia atunci poti darui si celor din jurul tau aceasta iubire, fara frica de a pierde ceva sau pe cineva, fara frica de a fi neinteles… atunci esti cu adevarat liber!

Iubita mea este unul dintre cei mai luminosi oameni pe care i-am vazut vreodata. Frumusetea ei este incomparabila si nu se poate incadra in nici unul dintre canoanele frumusetii impuse de societatea de consum in care traim, care ne tot spune cum tre’ sa fim, ce tre’ sa mancam, cat botox sau silicon tre’ sa ne injectam ca sa aratam ” bine”. Dar oare cat costa sa zambesti din tine, asa cum esti tu? Atunci cand zambeste, iubita mea o face din tot sufletul ei mare si luminos si ma face sa o iubesc si mai mult.

Ii ador vocea, mainile, ochii si zambetul plini de lumina si iubire, ii respect talentul actoricesc prin care reuseste sa interpreteze magistral fiecare rol pe care il alege sau este aleasa.

Iubitei mele nu ii e frica sa daruiasca, sa isi exprime emotiile, sa planga si sa rada din toata fiinta ei, atunci cand rolul interpretat pe scena teatrului sau a vietii i-o cere.

Cred ca adevarata sa “meserie” este “daruitor de iubire si frumos”.

Iubita mea nu a avut o viata roz, plina de volanase si papusele colorate.

Nu stiu cati oameni au trecut, inca de la o varsta foarte frageda, prin greutatile prin care ea a trebuit sa treaca. Nu stiu cati dintre noi am fost pusi in situatia sa ne luam la revedere de la parintii nostri pentru totdeauna, sa trecem cu demnitate mai departe peste acest moment si ne continuam viata spunand cu pace in suflet: “am avut doi parinti superbi pe pamant si acum ii am, rugatori, in cer”…..

Iubita mea a ales sa traiasca frumos, sa pretuiasca viata, sa iubeasca, sa indure, sa creada in bine si sa se bucure de fiecare clipa, sansa care i-a fost acordata…de Sus.

Iubita mea m-a invatat sa daruiesc zambind si sa nu mai astept darul inapoi. M-a invatat sa rad si sa plang din tot sufletul, fara frica respingerii umane. M-a ajutat sa nu ma mai pierd (uneori) in nimicuri de genu’ nu am bani, am celulita, nu imi vin pantofii, m-a inselat iubitul (ehh.. “e o parte superba in orice dobitoc” spunea ea…trebuie doar sa o vezi, e mai bine pentru amandoi…).

Iubita mea m-a ajutat, fara sa stie, sa cad in picioare ori de cate ori am avut cate un hop real in viata mea (boala, moartea unei rude apropiate, procese, depresie): “trebuie sa traiesti foooooarte delicat, ca altfel nu are nici un haz”, spune ea senina, dar plina de patos, emotie si curaj.

oana pellea 96569200 thumb Acum e oficial: iubesc o femeie!

Sursa: Realitatea.net

Nu voi uita niciodata o fraza din Jurnalul sau exceptional, sfasietor de sincer si onest, carte in care m-am regasit, carte care mi-a adus linistea in suflet si o mare, mare dorinta de a trai frumos:

“Crede-ma pe cuvant ca mai mare minune decat viata nu exista, ca mai mare virtute decat modestia nu exista si mai mare bucurie decat iubirea nu exista. Si peste toate e Dumnezeu.”

spune dansa in Jurnalul  sau.

Te cred, sublima doamna! Si te iubesc din tot sufletul meu!

Multumesc, Oana Pellea!

PS. Acest post este dedicat Cristinei Bazavan, care m-a onorat cu invitatia sa de a ma alatura altor “scriitori” frumosi de povesti de dragoste intr-o carte minunata care poate fi descarcata aici.

Povesti de dragoste este un ebook din colectia Carti S!MPA care a aparut la Editura Liternet, cu sprijinul Prestigio.

share save 171 16 Acum e oficial: iubesc o femeie!

8 Raspunsuri la “Acum e oficial: iubesc o femeie!”

Lasa un raspuns