Dorinta de a scrie

Atitudine & Stil personal

“Moda este o idee amuzanta care se consuma imediat. Stilul ramane, chiar daca trebuie reinnoit”

Coco Chanel

Moda si tot ceea ce a inspirat ea a hranit orgoliul, dar si dorinta de frumos, a milioane de oameni din lumea intreaga, diferiti, dar totusi atat de asemanatori, a definit destine, a daruit lumii artisti absoluti, modele demne de urmat, a creat imperii, a lansat tendinte, a definit forme, curente, a identificat nevoia oamenilor de a se pune in valoare, de a se exprima si altfel decat prin cuvinte.

Intotdeauna mi-a fost mai usor sa ma exprim, sa ma definesc prin tinute, prin culori….moda a fost, este si va fi foarte importanta in viata mea. Nu pot sa traiesc fara ea si nici nu vreau sa o fac. Imi da energie, inspiratie, creativitate, ma face sa zambesc, sa daruiesc, sa iubesc, sa traiesc frumos!!

Valentino spunea intr-unul dintre interviurile sale pentru documentarul „Valentino, the Last Emperor!”:

 „I love beauty…it’s not my fault!”.

Ma defineste acest citat, desi nu sunt un mare fan Valentino…il respect, il admir, dar nu ma identific cu creatiile sale. Cred ca nici nu trebuie… fiecare dintre noi isi poate defini un stil personal inspirandu-se din tot ceea ce il inconjoara…. Natura, iubirea, prietenii, arhitectura orasului, florile, culorile fiecarui anotimp, teatru, melodia preferata, copii….. parfumul vietii :).

Nu stiu daca ai trait vreodata sentimentul ca ai ceva de spus, dar nu stii cum, ca ai ceva de daruit, de impartasit semenilor tai, dar nu stii de unde sa incepi. Ceva care iti place atat de mult, acel ceva care te defineste atat de bine, dar nu stii cum sa exprimi acest lucru in cuvinte si mai bine taci, te inchizi in cochilia ta, mocnind de dorinta, dar si de tristete ca nu stii cum sa imparti celorlalti placerile tale, care te fac atat de fericit si care iti dau energie cat pentru zece vieti.

Aceasta reprezinta stilul personal pentru mine. Pasiunea pentru arta, culori, design vestimentar, forme, admiratia fata de marii artisti couturieri ai lumii, Yves Saint-Laurent, Maestrul Dior, Mademoiselle Chanel, “The Last Emperor” Valentino si, de asemenea, pentru mai noii veniti Jean Paul Gaultier, John Galliano sau Tom Ford.

Cand le vad sau le revad creatiile, cand citesc despre ei, cand am ocazia sa vad pe viu o piesa creata de astfel de artisti, ma cuprinde o bucurie si o pofta de viata, de a ma inconjura de tot ceea ce e frumos, o dorinta foarte mare de a impartasi si celorlalti frumusetea din jurul meu.

Nu trebuie sa fim toti la fel. Nu trebuie sa ne imbracam toti la fel. Nu mai trebuie sa purtam “uniforme”, ca in vremurile de mult apuse, desi, foarte rar vad in jurul meu tinute inspirate.

E prea mult copy/paste in jur si din ce in ce mai putina creativitate, libertate de expresie. Nu cred ca admiratia fata de un star, un model, ar trebui sa se traduca prin copierea exacta a felului acestuia de a se imbraca, de a vorbi, de a se comporta. Unde esti tu in toata povestea asta? Unde e felul tau de a fi? Unde sunt placerile tale? Naturaletea ta?

Doamna Adina Nanu, critic de arta, autoare a peste 30 de volume de istoria artei, istoria costumului si profesor universitar, ne indemna, la un curs de istoria modei si a costumului, sa ne jucam cu hainele, cu moda si culorile.

 „Cu totii suntem mici creatori. In fiecare zi, cand ne imbracam,  prin felul in care ne alcatuim tinuta, vrem sa transmitem ceva. Putem afla de la o tinuta, de la un costum, ceea ce o mie de cuvinte nu o pot spune!”

Cosider ca „la moda” sau „in trend” poate fi oricine, dar un stil personal, sa te ridici pe propriile tale picioare, prin atitudine si bun gust, sa iesi in evidenta dintr-o multime, sa intelegi ca, daca porti Gucci si pantofi Manolo nu inseamna ca ai stil, ci doar multi bani….e mai rar intalnit.

Stilul nu se cumpara.

Cu simt estetic te nasti. Bunul gust il cultivi cu putina inspiratie si talent (daca ai).

Depinde doar de tine ce faci, cum te educi, cum evoluezi, cum reusesti sa te pui in valoare, sa te simti bine in pielea ta.

Be yourself… it’s the only thing that matters!

share save 171 16 Dorinta de a scrie

Lasa un raspuns