Afara la SHOPPING!

11 thumb Afara la SHOPPING! 

Nu am inteles niciodata disperarea romancelor care pleaca „afara” la shopping…la reduceri.

Indiferent de varsta, statut social, buget, iubit carat degeaba in „excursia din strainatate”…o romanca la reduceri este unica si inconfundabila.

Totul incepe cu ceva timp inainte de plecarea din tara.

„-Unde mergem, fata? La Paris sau la Viena? La Milano e scumpa cazarea….. la Viena e aproape, au multe H&M-uri si ceva magazine cu brand-uri mai cunoscute. Da’ mergem sa vizitam si ceva muzee, nu-i asa? Ca vine si iubi cu mine si tre’ sa fac ceva si cu el!” icon smile Afara la SHOPPING!

(De ce chinuim bietu’ baiat…nu am inteles-o niciodata. Cred ca ar fi fericit daca ar fi lasat acasa, la bere si la meci, cu baietii. Si noi am fi…pacat ca nu intelegem si ne chinuim reciproc.)

„-Fata, la Paris e mult mai misto….e si mai mare, maa!!!” icon smile Afara la SHOPPING!

 

Urmeaza apoi chinul dibuirii unei locuinte ieftine (apartament de inchiriat sau camera la hotel) undeva, cat mai aproape de strazile cu multe magazine, „ca sa avem timp sa trecem pe acas’, sa mai lasam din pungi, fata, ca o sa ne rupem mainile”.

Cand totul e pus la punct („fata, eu sper sa imi ajunga banii astia, daca nu, o sa intru, un pic in cardul de credit, asta doar daca o sa gasesc ceva foarte, foarte special”) urmeaza noaptea dinaintea plecarii.

Ultimul hop …facutul bagajului.

Acu’ incepe prima drama:

„-Fata, tu ce iti iei la tine? Hai sa nu luam prea multe haine la noi, ca oricum cumparam de acolo si le caram degeaba!”

„-Da, fata, da’ daca nu gasesc nimic care sa imi placa??? Daca o sa fie frig? Daca o sa ploua? Nu pot sa plec doar cu doua perechi de pantofi la mine, tre’ sa imi iau si sandalutele alea fara toc, care merg la orice si bineinteles si cei sport…de mers la shopping”.

(Inevitabil, pe tot parcursul sejurului, vom purta o singura pereche de incaltari…cele mai comode, cele mai non fashion, cele mai purtate….in care, picioarele, desi umflate si pline de basici, de la slalomul printre magazine, mai pot rezista asediului.)

In sfarsit, vine si ziua cea mare: plecarea la shopping in strainatate!

Indiferent de planurile facute, caram deja dupa noi haine pe care nu le vom scoate niciodata din bagaj, incaltaminte care va ramane cuminte pe fundul geamantanului, borseta plina de farduri, pe care nu le vom folosi, pentru ca mintea noastra are alta prioritate: „sa te uiti bine, pe toate rafturile, sa nu ne scape ceva, fata, ca in magazinul asta nu ne mai intoarcem si e pacat!”

Odata ajunse la destinatie, indiferent de planurile, discutiile anterioare, program, ce facem azi, ce facem maine, cum ne organizam, unde mancam, ce vizitam…..totul se spulbera la vederea primei vitrine, in care este postat cuvantul magic: SALES!!

Atunci ne transformam: prietenul/sotul/amantul mult iubit, cu care pe drum ne giugiuleam si ne faceam planuri sa vizitam locuri frumoase si sa facem multe poze impreuna (nici asta nu inteleg: de ce atunci cand plecam undeva, in loc sa facem poze cu locul respectiv, facem poze tot cu noi?) devine dintr-o data cantitate neglijabila.

„Te pup, iubi, dute si tu in magazinele de baieti, poate gasesti ceva dragut. Sa nu iti cumperi nimic fara mine, ca poate nu ti se potriveste. Doar probeaza si vin eu sa vad daca iti vine si e ok ca pret, ca eu ma pricep mai bine ca tine”.

Hainutele, pantofiorii, acesoriile, farduletele aduse de acasa si impachetate frumos…nu mai reprezinta nimic pentru noi. Parca nu ne mai apartin, nu ne mai vin, nu se mai asorteaza la nimic…” fataaa”!!!  icon smile Afara la SHOPPING!

Tot ceea ce se petrece dupa intrarea in primul magazin nu are legatura cu noi, cu personalitatea noastra, cu logica si ratiunea, cu planu’ si lista facute de acasa.

La solduri ni se potriveste TOTUL!

„ -Fata, uite ce misto e fusta asta verde cu mov!!! Ma strange un pic, nu cred ca merge la birou, ca nu imi dau voie boii aia sa ma imbrac in culori de astea vii, dar eu tot o cumpar…uite ce ieftina e!!!!!”

„- Da’, fata, cum sa nu o iei…e super misto si la noi nu are nimeni de asta…o sa fii unica!”

Si asa incepe circul: avem nevoie de TOT, ni se potriveste TOT, nu mai probam nimic, ca e coada la cabina de proba si nu stam……oricum mai avem de intrat in 20 de magazine pana diseara.

Si cumparam…fara noima. Nu mai gandim, nu mai avem ratiune. Pai la cate zeci de bluzite, rochite, fustite, sandalute am inregistrat pe retina obosita, la cati km am facut pe jos, intr-un timp record („ mai avem de intrat doar in magazinul asta si atat”)….cum sa fim rationale???

Si e doar prima zi!!!!!

Nu cred ca are rost sa lungesc povestea, caci o stim, o traim, unele dintre noi, an de an….. astea ” moarte dupa moda”.

Zeci de magazine, zeci de pungi, pungute, tricouase, topuri, fustite, zeci de perechi de pantaloni, sandalute, sosetute, pantofiori „din astia mistooo si ieftini, cum la noi nu se gasesc”,etc…

De vis, nu-i asa?!

Buget? Conformatie? Structura? Inaltime? Greutate? Culoarea pielii, a parului? Contextul social, geografic in care traim? Raport calitate/pret? Viata de zi cu zi? Unde si cand vom purta aceste zeci de …carpe (nu va suparati, dar peste ani tot carpe le veti numi si voi)?

Nimic nu mai conteaza in acele zile „magice”.

„ Uite cat de bine imi vin pantofii astia cu toc de 12 cm, din piele intoarsa, cu aplicatii bej si tinte aurii?” Stiu, fata, ca nu o sa-i port zilnic, dar poate gasesc eu vreo ocazie si tot le scot in lume…sa innebuneasca fraierele alea de la birou” (nu cred ca teambuilding-urile sunt organizate pentru a ne etala tinutele de seara, bluzitele si pantalonii mulati, la 2000 de m altitudine…cred ca scopul e altul, intrebati organizatorul).

Si in tot acest timp, undeva in acel oras, exista un barbat care ne asteapta, pe o bancuta sau la o bere, privind in gol si intrebandu-se: „Oare de ce isi mai cumpara alte haine, cand sifonierul de acasa oricum nu se mai inchide si saptamana trecuta am fost la Mall, sa isi cumpere strictul necesar pentru calatorie?”

Nici noi nu stim, dragule….

Si vine ziua plecarii spre casa: geamantanul nu se inchide, picioarele sunt umflate si pline de basici, ne doare spatele si capul, ne ustura ochii, nu am vizitat nimic, am cheltui totii banii (cash, card, debit & credit, banii de intretinere, etc.)…..DAR AVEM MULTE HAINUTE DRAGUTE!!!!

„Si lu’ iubi ii place cum imi vin toate hainutele si nu s-a suparat, ca nu mai avem bani de mers la munte, cu gasca…ce sa facem acolo, nu sunt magazine, oricum nu ai ce vedea?!”

Ba s-ar putea sa ai ce vedea….de acolo vine, de fapt, inspiratia celor care creeaza pentru noi aceste hainute si pantofi, de acolo vine si inspiratia noastra, atunci cand ne alcatuim tinutele.

Tot acolo si-au gasit inspiratia si marii artisti, pictori, muzicieni care au lasat in urma lor creatii inestimabile, din care azi designerii se inspira pentru a ne darui noua, diletantelor, „hainute dragute”.

Nu cautati frumosul intr-un cos cu bluzite la reduceri, nu il veti gasi niciodata.

Frumosul este in natura, in noi, in zambetul nostru, in bratele barbatului iubit, in ochii copiilor si prietenilor nostri, in sufletul plin de bucurie al parintilor, atunci cand luam primul premiu.

„Natura” se refera la totalitatea lucrurilor si fiintelor din univers, lumea fizica inconjuratoare, cuprinzand vegetatia, formele de relief, clima, la fenomenele fizice si la viata, in general. Termenul nu include obiectele artificiale, create de om sau realizate printr-o actiune de orice fel a omului. (Wikipedia)

INSPIRE, DON’T PRESPIRE!

71 thumb Afara la SHOPPING!

21 thumb Afara la SHOPPING!

31 thumb Afara la SHOPPING!

41 thumb Afara la SHOPPING!

51 thumb Afara la SHOPPING!

 61 thumb Afara la SHOPPING!

share save 171 16 Afara la SHOPPING!

2 Raspunsuri la “Afara la SHOPPING!”

  • carola Spune:

    N-am fost niciodata in calatorie de genul si mi se pare o idee foarte amuzanta. Nu zic ca nu pacatuiesc cu intratul in magazine pe timpul plecarilor “afara” (cine nu o face, de fapt :)), dar sa te duci planificat, doar pentru asta, pare a fi una dintre nebuniile moderne! Intre probarea bucatariei locale si o vizita la muzeu, probarea unei perechi de pantofi sau devastarea magazinului de pe langa muzeu e, totusi, o experienta placuta :)

  • dressaddict Spune:

    Eu recunosc ca atunci cand plec in concediu afara merg si la shopping. Mi se pare ca poti gasi lucruri mai bune la pret decat la noi. Zi-mi mie unde gaseam eu pantofi de piele Moschino cu 40 de euro? Vezi?

Lasa un raspuns