Cu burtica la vedere

Mondenul si gossip-ul atrage si vinde in acelasi timp. Sute/mii de fete, intresate in mod special de “moda si fashion”, dar care nu inteleg prea bine termenii neavand o educatie in spate si nefiind intresate sa o obtina, pierd ore intregi pe site-uri de glossy&beauty, cica dupa inspiratie. Eu spun mai degraba pentru a copia exact tinuta purtata de nu stiu ce vedeta, fara a analiza inainte forma corpului, atitudinea acestora, inaltimea, greutatea, contextul social in care traiesc (una e sa te plimbi pe Rodeo Drive cu pene pe cap a la LADY GAGA si una e sa te duci la Mall Vitan cu un cuib de lebede pe cap).

Nu reusesc sa inteleg nevoia aceasta de a iesi in evidenta cu orice pret…atractia catre opulenta, catre vulgaritate afisata ostentativ, catre tricouri cu 3 numere mai mici, dar care se muleaza perfect peste colaceii facuti la McDrive (“Ca la sala nu mergem, ca e greu si transpiram, fata!”)

In ce reviste or fi vazut aceste fete ca se poarta sunca la vedere? Eu ma tot uit, tot citesc, tot incerc sa descopar lucruri noi si frumoase si nu reusesc sa gasesc revista sau site-ul de Beauty& Fashion care sa promoveze concepul “cu burtica la vedere”.

Despre opulenta, prost gust, falsitate, despre impactul negativ pe care il au, cel putin din punct de vedere vizual, asupra noasta ca indivizi, putem scrie adevarate romane, pentru ca surse de inspiratie gasim la tot pasul: in metrou, la Mall, pe strada, la cafea, la fim, la TV, etc.

Dar oare citeste cineva? Intreseaza pe cineva? Inspira pe cineva?

Oare aceste fete, cu colacul la vedere, cu tricouri mulate si branduite, (“Sa se vada, fata, ca avem bani si ne permitem si noi un D&G misto, ca e da’ firma!!!”), cu parul ars si distrus de repetatele vopsiri prost aplicate acasa, in baie sau la o prietena/vecina in sufra’ (“Stie aia mai bine, ca s-a uitat la o emisiune TV si a inteles cum se face!”) vor face vreodata diferenta? Se vor “vindeca” vreodata?

Vor intelege ca a fi frumoasa inseamna a fi sanatoasa in primul rand, ca nu e nici o problema in a fi naturala, ca nu tre’ sa iesim pe strada in miezul zilei, la fel de strident si opulent machiate si imbracate ca Beyonce sau nu stiu care diva? Dansele o fac doar atunci cand filmeaza pentru un videoclip, in viata de zi cu zi se duc la Mall in tricou simplu alb, o pereche de blugi, un pic de gloss si poate un strat de rimel….pana si ele lasa genele false acasa si….fac sport.

Enjoy life, enjoy real beauty, create, don’t copy….!!!!

share save 171 16 Cu burtica la vedere

Lasa un raspuns