Muzica filmului meu

Nu am mai jucat de mult leapsa. Va mai amintiti ce frumos era? Cand eram copii, joaca era cea mai importanta, acu’ daca te joci un pic, spune lumea ca esti neserioasa si vor sa “ te puna pe drumul ce bun” icon smile Muzica filmului meu ….

Andreea Burlacu m-a provocat la joaca. Si nu oricum … ci pe ritmurile muzicii de film. Am scris mai demult un articol despre muzica copilariei mele si despre faptul ca moda nu este prima mea iubire, pe aceasta am cunoscut-o mai tarziu, cu ajutorul muzicii.

Mi-a placut mult si articolul Nebuloasei si propunerile ei muzicale, dar mai ales o fraza cheie: “Eu sunt clasica, la fel ca muzica din filmele vechi.” icon smile Muzica filmului meu

Draga mea, eu sunt doar clasica cu mici accente trendy si sa fac o adaptare personala a unui citat celebru: “Trendurile muzicale trec, stilul clasic ramane…si le inspira :).

Acestea sunt ritmurile mele. Nu il voi uita niciodata pe micutul Giorgio Cantarini in “La vita e bella” cand sare in brate “mamei sale”, frumoasa Nicoletta Braschi, si ii spune “Buongiorno Principessa!” sau finalul ”Concertului” lui Radu Mihaileanu, pe acordurile lui Piotr Ilici Ceaikovski si al sau magistral concert in Re major pentru vioara şi orchestra, op. 35.

“Muzica este vibraţia iubirii pe înţelesul fiecărei inimi” spunea Ioan Gyuri Pascu. Va invit sa ascultati si sa (re)vedeti aceste filme , pe ale caror acorduri am vibrat de la prima secventa pana la final.

La vita e bella- compozitor Nicola Piovani

Le Concert- compozitor Piotr Ilici Ceaikovski

The Piano- compozitor Michael Nyman

The Legend of 1900- compozitor Ennio Morricone

Schindler’s List- compozitor John Williams, la vioara Itzhak Perlman

The Pianist - compozitor Wojciech Kilar

Multumesc, Andreea!  Dau leapsa mai departe Irinei Markovits si Cristinei Bazavan.

share save 171 16 Muzica filmului meu

Lasa un raspuns