Femeia cu sau fara forme?

In urma unui sondaj efectuat recent de revista People Magazine, referitor la cel mai nou videoclip al indraznetei Lady Gaga in colaborare cu Beyonce, majoritatea barbatilor chestionati au preferat-o pe Beyonce, iar doamnele au votat-o pe Lady Gaga. Nu stiu daca motivele participantilor la vot au fost legate de fizicul doamnelor sau de performanta lor muzicala, dar pe mine m-au facut sa scriu acest articol.

Ce preferam: femeia cu sau fara forme?

Revista VMAGAZINE a facut un pictorial cu femei generos inzestrate de natura, care nu s-au sfiit sa ne arate formele. O initiativa indrazneata, as spune eu, intr-o industrie dominata de manechine filiforme devenite peste noapte modele aspirationale.

1 thumb1 Femeia cu sau fara forme?

2 thumb1 Femeia cu sau fara forme? 3 thumb1 Femeia cu sau fara forme? 

Sursa: VMagazine

Pentru a aduna cat mai multe pareri pe marginea acestui subiect, mi-am invitat prietenii la un sondaj de opinie si marturisesc ca am fost surprinsa de raspunsurile primite.

Nu pentru ca domnii chestionati au ales formele „armonioase si apetisante”, dar, surpriza, si doamnele au fost de aceeasi parere. Nu as vrea sa par atat de transanta, raspunsurile primite din partea ambelor sexe au fost nuantate si argumentate:

“Indiferent de forme, mai mici sau mai mari, acestea trebuie musai sa fie intr-o armonie. Atunci se formeaza un echilibru…!!! Nimic nou, dar pentru mine conteaza mai mult cum sa NU ne deformam! “

“NU formelor fara fond! Cu sau fara forme ramane o optiune la baza careia stau preferintele de natura "tactilo-estetica" ale fiecaruia.”

“De gustibus non disputandum!”

“Atitudinea e mult mai importanta decat forma!"

„Votez formele, dar neaparat combinate cu o anume personalitate!”

“Forme sau fara forme? Hmmm, interesant…cred ca in ambele variante apar complexele care duc la pierderea atitudinii, ceea ce e mai nasol decat orice. Atitudine=incredere de sine, eu am fost mereu o femeie cu forme si nu vreau sa le pierd, dar cred ca daca nu eram cu forme, aveam aceeasi atitudine. Cred ca fiecare trebuie sa se simta bine in pielea lui, asa cum ne-a lasat cineva de sus.”

“Lasand la o parte sabloanele create de media, neglijenta ce aduce de la sine forme rubensine si multe altele, femeia cu forme in ochii majoritatii barbatilor reprezinta femeia fertila, deci atractiva.
Bineinteles, trebuie sa existe o armonie a formelor.”

Pai si atunci, dragele mele, de ce ne mai chinuim atat sa slabim? De ce pierdem atata timp si energie sa fim slabe, cand domnii cauta formele apetisante, armonioase, combinate cu o atitudine sanatoasa? De ce ne analizam cu atentie „defectele” fizice si investim mai putin in cele psihice? icon smile Femeia cu sau fara forme?

Nu cred ca vreuna dintre noi nu a incercat macar odata in viata o cura de slabire, copiata din vreo revista de succes, chiar daca aveam sau nu nevoie de acea cura, dar care, conform „specialistilor”, ne va schimba viata si ne va face sa ne simtim muuuuult mai bine in pielea noastra…

Aha, deci grasimea era problema? Bine ca am aflat, caci eu credeam ca e vorba despre altceva. icon smile Femeia cu sau fara forme?

Sa fie oare efectul media? Sutele de pictoriale cu femei filiforme, imbracate in tinute de vis, surprinse de fotografi celebri, machiate si coafate de alti stilisti celebri, care ne vad noua un model aspirational, cica de urmat?

Sa fie oare efectul despartirii de barbatul pe care il credeam iubirea vietii noastre si care intr-o zi a plecat, fara nici o explicatie, in bratele altei femei, diferita ca forma si fond de tot ceea ce credem noi ca ii place lui?

Si sa citez un alt domn participant la sondaj: “Daca imi place acea femeie…imi place, nu conteaza daca are sau nu forme, pentru mine conteaza foarte mult atitudinea acelei femei.”

Ma gandesc atunci ca barbatii nu sunt atat de boi, pe cat credeam noi, doamnele atotstiutoare, „perfecte” si pline de calitati. icon smile Femeia cu sau fara forme?

Sophia Loren versus Audrey Hepburn? Putem compara? Putem alege pe una in detrimentul celeilalte? Hmm…nu prea imi vine sa o fac, pentru ca le admir pe ambele intr-o egala masura.

Pentru mine acestea femei, cu sau fara forme, dar cu personalitati diferite, reprezinta feminitate in egala masura, naturalete, implinire de sine, atitudine si multa armonie.

Si ar mai fi multe alte exemple de doamne minunate care stiu sa isi poarte “darurile” cu charm si armonie: Salma Hayek, Gwyneth Paltrow, Nicole Kidman, Catherine Zeta- Jones, etc.

5 thumb Femeia cu sau fara forme?

Sursa: http://commonplacesandelephants.blogspot.com

4 thumb1 Femeia cu sau fara forme?

Sursa: http://www.allaboutyou.com

6 thumb Femeia cu sau fara forme?

Sursa: http://curiousmel.blogspot.com

 7 thumb Femeia cu sau fara forme?

Sursa: http://www.sodahead.com

8 thumb Femeia cu sau fara forme?

Sursa www.premiere.com

9 thumb Femeia cu sau fara forme?

Sursa: www.amnation.com

In concluzie, sa citez un amic de al meu, “nu stiu ma, buna sa fie”. icon smile Femeia cu sau fara forme?

Indiferent daca natura te-a inzestrat sau nu cu acele forme admirate si votate de catre marea majoritate, sau daca nu te bucuri de ele, cred ca atuul cel mai important al unei femei este chiar feminitate ei si atitudinea cu care isi “plimba” formele sau lipsa lor. Nu sustin lipsa de preocupare fata de corpul nostru, dar nici excesul. Putina atentie, putin timp acordat noua, mult bun simt si o picatura de stil personal cred ca ne poate aduce armonie si echilibru.

So, doamnelor, pana nu e prea tarziu si se duce tineretea noastra cu formele ei cu tot, haideti sa ne bucuram de frumosul din noi, de o sedinta de masaj, de o carte buna, de barbatul de langa noi, care nu este atat de atent la 100 de grame depusa pe coapsele noastre, in urma consumului de pufuleti de ieri….offf, cata treaba avem si in primavara asta. :) 

share save 171 16 Femeia cu sau fara forme?

13 Raspunsuri la “Femeia cu sau fara forme?”

  • Andrada Spune:

    Ehhh, ce mi-a placut articolu’ asta. Ai dreptate, nu poti compara pe Hepburn cu Loren. Pur si simplu nu poti. Sunt atat de diferite…
    Problema apare cand femeia incearca sa faca o ierarhie – adicatelea cine e mai ,,buna” – aia sau io? Deh, spiritul combativ, nevoia de competitie…

  • ana e Spune:

    in timp ce citeam articolul tau, mancam pufuleti:)) d’aia simpli, din malai expandat. senzationali. mie imi plac f tare curbele, in tablouri si pe la alte femei. eu as vrea sa fiu atat de slaba, vorba lui nan kempner, incat oamenii sa ma opreasca pe strada sa-mi ofere de mancare. sper ca ti-am raspuns:))

  • carmen Spune:

    Eheee, fetele mele….mai toate vrem sa fim asa cum nu suntem:)…oare vom fi vreodata multumite de noi? Ferice de cele care sunt! Respect:)
    @Ana.. eu ador pufuletii, sunt slaba, dar mi-as dori ceva curbe, ca m-am saturat sa imi sugereze toti prietenii ca ar fi bine sa mai mananc si eu ceva:))
    Multumesc pentru comentarii:)

  • ana matiuc Spune:

    Mi-a placut partea cu “barbatul de langa noi” , in cazul in care el este o realitate palpabila si nu una inchipuita ….in fine fiecare cu off-ul ei.

  • carmen Spune:

    Draga Ana Matiuc, multumesc pt comentariu.Pentru mine important este ca ti-a placut ceva din articol:). Fiecare cu realitatile ei:)

  • adriana Spune:

    in cazul meu am inteles ca sunt slabe sanse sa mai ajung la ‘greutatea ideala’ asa ca n-am nicio problema cu greutatea. totul tine de stare. uneori imi place atat de mult cu ce m-am imbracat si ma simt atat de bine incat imi cant in gand ‘is good to be king’ :-) so, n-as vrea sa reduc totul la haine dar cred ca un styling potrivit te poate deturna de la orice cura de slabire.

  • carmen Spune:

    @Adriana, de acord cu tine, o tinuta reusita, adecvata conformatiei, staturii si greutatii fiecareia dintre noi ne poate ajuta sa ne privim altfel si sa nu mai acordam atata atentie micilor “defecte”:) Multumesc pentru comentariu:)

  • i heart colorz Spune:

    salut :) frumos articol, ca si cele de pana acum.

    eu sunt “fara”, mai exact stilul “nu mai mananci si tu un colt de paine” :p adica banana fata de portocala :)) dar ma simt bine in pielea mea. nu mi-as dori sa ma schimb in vreun fel. dimpotriva cred ca m-am obisnuit atat de mult cu mine, incat o schimbare ar fi ciudata. :)

    ai mentionat revistele glossy sau efectul media per ansamblu. totusi feminismul a luptat atat in ultimii 30 ani…ar fi pacat sa ajungem la concluzii negative. :)

    oare dansele care lucrau la camp, care erau surori medicale pe la inceputul secolului, care incercau sa-si publice manuscrisele se macinau atata cu probleme de silueta ? cred ca nu, poate pt ca aveau altele la care se gandeau. :)

  • carmen Spune:

    @i heart colorz multumesc inca odata pentru aprecieri, imi pare bine ca ti-a placut acest articol, printre altele:)
    Felicitari pentru ca te afli printre “fericitele” care se simt bine in pielea lor:)…e mai rar in ziua de azi:), cand lumea este intr-o continua miscare, totul se schimba, ne cautam multumirea in alte parti, mai putin in noi.Concluziile mele nu sunt negative ci pozitive, cred in frumusetea femeii indiferent de forma sa:) poate putina incredere ne lipseste…

  • I heart colorz Spune:

    mi s-a parut ca simt putina nostalgie spre sfarsit, de unde si remarca legata de tonul negativ.
    ma bucur atunci ! :D sa cucerim pamantul ! :))

  • alecsandra Spune:

    atat de rar scrii:(

  • carmen Spune:

    @alexandra: mi-as dori foarte mult sa am timp pt a posta cate un articol pe zi…va veni si vremea aceea:)..sper!! multumesc pentru gand si apreciere

  • Elfa Spune:

    Hmm.. as indrazni sa spun ca multe, prea multe dintre femei confunda ‘ formele’ cu kg in plus.
    Cand barbatii spun ca prefera femeile cu forme, sunt absolut convinsa ca se gandesc la Lopez sau Hayek. Femei cu forme, dar fara pic de grasime.

    E o foarte mare diferenta intre a avea forme si a avea kg in plus. Fie ele si numai 5 la nr.
    Parerea mea..

Lasa un raspuns