Un weekend prin Clujul meu

Am fost la Cluj zilele trecute, dupa cum deja v-am anuntat in postul trecut. Cum sa incep povestea? In primul rand, in weekend-ul acesta am inteles ceva: vacanta perfecta nu exista, dar exista momente frumoase care o pot face de neuitat :).

Imi era dor de Cluj. Este orasul meu de suflet pe care, din lipsa de timp, nu il mai vizitasem de aproape 5 ani. Imi era dor de stradutele cochete, de cladirile vechi, incarcate de istorie si de florile proaspete icon smile Un weekend prin Clujul meu de la balcoane, ce iti ridica privirea si te fac sa te opresti macar pentru o clipa sa le admiri coloritul, de naturaletea oamenilor care trec pe langa tine zambind (mai rar prin Bucuresti sa iti zambeasca cineva necunoscut, neconditionat icon smile Un weekend prin Clujul meu ), de multitudinea culturala, de monumentele istorice impunatoare si pline de povesti si, nu in ultimul rand, de Gradina Botanica.

babutacuflori thumb Un weekend prin Clujul meu

InteriorBisericaSf.Mihail thumb Un weekend prin Clujul meu

BistroViena thumb1 Un weekend prin Clujul meu

CarmenGheorghita thumb1 Un weekend prin Clujul meu

Sursa: Cosmin  Tudoran – Ca$$a Loco

Desi am avut un traseu intresant, pus la cale de ghidul nostru neconventional, nimeni altul decat Cosmin Tudoran de la Cassa Loco, („asul” din maneca „scos” in seara sosirii noastre la Cluj icon smile Un weekend prin Clujul meu de catre organizatori, clujan domnu’ la origini), cred ca (da’ au mai fost cativa dintre bloggeri care au confirmat) cel mai frumos loc vizitat in acest weekend a fost Gradina Botanica.

Fondata in 1920, Gradina Botanica din Cluj contine pe teritoriul sau peste 10.000 specii de plante din toate colturile lumii. Printre atractiile gradinii se numara Gradina japoneza (un loc extrem de frumos, cu un parau si o casuta in stil japonez ce troneaza linistita in mijloc), Gradina romana cu vestigii arheologice din vechea colonie romana Napoca, printre care si o statuie a lui Ceres, zeita cerealelor si a painii.

Un alt obiectiv istoric care m-a impresionat este Biserica Sf. Mihail, unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice construite în stil gotic in Cluj.

BisericaSfMihail thumb1 Un weekend prin Clujul meu

Sursa: http://www.almr.ro/raml2008/ 

Vazuta de afara, biserica cu cel mai înalt turn cu ceas din Romania, aduce mai mult a catedrala, cu ziduri mari si impunatoare, dar cand am intrat si am redescoperit-o, pe acordurile lui Tomaso Albinoni ce rasunau de la orga bisericii, am avut iar sentimentul ce ma urmareste de ceva vreme, ca binele vine atunci cand nu il astepti si iti umple sufletul de caldura si de frumos. Si cat bine am primit de la Cluj, nici macar mie nu imi vine sa cred. icon smile Un weekend prin Clujul meu

Ca sa fiu in acord cu pasiunea mea pentru stil si atitudine, recunosc ca am tras cu ochiul si la trendul strazii care m-a cam inspirat :). De la domnisoare abia iesite de pe portile scolii, la o intalnire cu iubitul, pana la doamne trecute de prima tinerete, care mai de care mai cochete, iesite sa ia masa in oras, tot ca “fetele” :), femeile din Cluj au un aer aparte, sau cel putin cele pe care le-am intalnit eu.

Sunt firesti, naturale, cu zambetul pe buze, cu un accent adorabil si fac alegeri intresante in alcatuirea tinutelor, punand accent mai mult pe stil personal decat pe fashion :). Imi pare rau ca nu va pot oferi si cateva fotografii pe care le-am facut prin Cluj unor doamne si domnisoare care m-au surprins cu tinutele lor, dar find o nepriceputa in ale “facerii” de fotografii cu telefonul mobil, pozele nu au iesit asa cum mi-am dorit, prin urmare nu pot sa le postez, ca ma fac de ras :).

Multumesc organizatorilor West City Hotel si Blog de turism, complimente celor care au sustinut acest eveniment Carpatair, Foaia Transilvana, VinSiEu.ro, Eximtur si lui Andrei Crivat , care a fost o gazda de exceptie si ne-a rasfatat cu o masa copioasa si cu multe, multe “momente” de neuitat  (sa nu le zicem beri, ca nu e trendy :)).

AndreiCrivat thumb Un weekend prin Clujul meu

AndreiCrivat1 thumb1 Un weekend prin Clujul meu

Sursa: Miruna Molodet

Si nu in ultimul rand “ghidului”, care ne-a facut sa ne amintim de fapul ca….. avem timp de toate :).

Multumesc, Cosmin Tudoran!

share save 171 16 Un weekend prin Clujul meu

14 Raspunsuri la “Un weekend prin Clujul meu”

Lasa un raspuns