“A fost odata un mic print”

Pe masura ce crestem, noi, oamenii “mari”, cum ne place sa ne numim, devenim seriosi, ne straduim sa invatam lucruri serioase, sa avem un serviciu serios, sa castigam un salariu serios, barbatii se zbat sa faca un biznis serios, femeile isi doresc un sot serios, caci “trebuie sa rabd vreo 2,3 omizi daca vreau sa aflu cum arata fluturii”, nu-i asa?…

Pentru ca e important sa fim seriosi, cica….

Si uite asa plecam de acasa sa cautam lucruri importante, cand obtinem cate o diploma o aratam la toata lumea pentru ca este importanta, ne bucuram cand suntem numiti intr-o functie importanta sau cand ne cumparam o masina importanta, o geanta importanta…o “ceva” nu conteaza ce, dar importanta sa fie…

Acum cateva saptamani, intr-o seara friguroasa de februarie, am mers la teatru cu o prietena draga, care mi-a spus ca va veni insotita de fiul ei, pasionat si el de teatru. Si uite asa l-am cunoscut pe micul print. Cu doi ochi mari si calzi, tot un zambet ciufulit si cu o pofta de viata molipsitoare, plin de vise si povesti, micul print de numai 12 ani m-a uluit si m-am bucurat foarte mult ca mi-am facut un nou prieten.

„A fost odată un mic print, care traia pe o planeta, doar cu putin mai mare decat el si care simtea nevoia unui prieten…”

Poza 1 Micul print  thumb “A fost odata un mic print”

Sursa: Scribd.com

In acea seara am recitit Micul Print al lui Antoine Saint Exupery,  mi-am amintit ce a insemnat el pentru copilaria mea si cat de repede l-am uitat, incercand sa ma fac mare, serioasa si importanta…

“- Oamenii, zise micul print, se înfunda in trenurile lor rapide, dar nu mai stiu nici ei ce cauta. Asa ca se framanta si se sucesc de colo-colo. Oameni mari nu inteleg singuri, iar copii au obosit sa le tot explice”.

Coincidenta sau nu, aseara l-am revazut pe micul meu prieten, in rolul principal, pe scena teatrului Odeon, la avanpremierea “Micul Print”, in regia lui Carmen Lidia Vidu.

Poza 2 Alexandru China Birta micul print thumb “A fost odata un mic print”

Sursa: chinezu.eu

Cum a fost? Cum sa comprim intr-un scurt text felicitarile mele regizoarei, echipei de actori care au participat la acest proiect inedit, toata emotia pe care mi-a transmis-o un copil care la numai 12 ani a reusit sa ridice in aplauze o sala intreaga? Cum sa descrii bucuria si lacrimile de fericire din ochii parintilor sai cand l-au vazut acolo sus, pe scena, spunand o poveste, atat de firesc si de cald, cu o naturalete pe care nu am mai vazut-o de mult la unii dintre noi, care am uitat sa mai fim copii si am devenit seriosi si importanti….

In cautarea si goana noastra dupa fericire si… ce-om mai cauta noi, oamenii mari, prin viata asta … am uitat de flori si oi si elefanti si vulpi si baobabi !!!

„Drept marturie ca micul print a existat intr-adevar sta si faptul ca era o fiinta incantatoare, ca radea si ca-si dorea o oaie. Cand cineva isi doreste o oaie, e o marturie ca exista”.

Si vezi tu, micule print, “de milioane de ani, florile isi fauresc spini. Cu toate acestea, oile, de milioane de ani, mananca florile. Şi oare nu e lucru serios, cand vrei sa intelegi de ce-si dau ele atata osteneala sa-si faureasca niste spini care nu le folosesc la nimic?”

Ehee..asta chiar e un lucru cu adevarat serios la care nu m-am mai gandit de mult. Eram ocupata cu alte lucruri foarte “serioase”. Ce o fi fost in capul meu? Atunci, micul print mi-a raspuns:

“Cand cineva a indragit o floare cum numai una singura se afla intre milioanele si milioanele de stele, lucrul acesta e de-ajuns pentru ca el, privindu-le, sa fie fericit. Floarea mea inmiresma planeta, insa eu n-am stiut sa ma bucur de lucrul acesta. Sunteti frumoase, dar sunteti desarte, le mai spuse el celorlalte flori. Nimeni n-ar avea de ce sa moara pentru voi. Floarea mea, fireste, un trecator de rand ar crede ca e asemeni voua. Ea insa singura e mai de pret decat voi toate laolalta…… Fiindcă ea e floarea mea!”.

Multumesc, micule print si …ma inclin! icon smile “A fost odata un mic print”

 

Acest post este dedicat prietenei mele, mama micului print Alexandru China Birta si frumoasa floare a domnului Chinezu  carora le multumesc din suflet de invitatie la acest spectacol la care va recomand tuturor, iubitori de teatru sau nu, sa mergeti sa il …simtiti.

“Nu poti vedea bine decat cu inima, esentialul este invizibil pentru ochi, pentru ca ceea ce este cu adevarat important …nu se vede” – Antoine Saint Exupery

share save 171 16 “A fost odata un mic print”

2 Raspunsuri la ““A fost odata un mic print””

Lasa un raspuns